Ötven évvel ezelőtt, 1952. május 26-án hét német rajongó megalapította az első Porsche Club-ot, még ebben az évben megalakult a második szervezet, hat taggal. Ma 640, a gyár által elismert Porsche Club van világszerte 75 országban, 181 000 taggal.

Nekik rakta össze a Porsche a 911 Club Coupe nevű autót, amelyből mindössze 13 darabot készít. Ezek közül tucatnyit azok a szerencsések vásárolhatnak meg, akiket kisorsolnak, az utolsó példány a gyári gyűjteménybe kerül. A 911 Carrera S-re épülő autó Brewster Green fényezést kap, Sport Design csomagot, és 20 colos SportTechno felniket. A motor teljesítményét 430 lóerőre növeli a Powerkit.

Az utastérben egy plaketten megörökítik az autót megvásároló ember nevét is, a küszöbléceken a klubok 60 éves születésnapjára készített logó látható típusnéven kívül. Aki nyerni szeretne, annak július 16-ig regisztrálnia kell a gyár direkt erre a célra indított weboldalán, és nem árt, ha mellényzsebből ki tudja fizetni a 911 Club Coupé adók nélkül 142 831 eurós, azaz 42,5 millió forintos vételárát.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!