Autókból lopkodta az üzemanyagot az a páros, akiket május 6-án hajnalban fogtak el a rendőrök Gyulán. A férfit és a nőt is őrizetbe vették, majd a Békéscsabai Járásbíróság a Gyulai Járási Ügyészség indítványára elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A 32 éves mezőkovácsházi P. Zsolt és a 29 éves ugyancsak mezőkovácsházi K. Erika egy bérelt autóval járták a kelet-magyarországi megyéket. A nyomozás eddigi adatai szerint lopásokból tartották el magukat. Sorozatosan csapolták le parkoló autók üzemanyag tartályait, a lopott benzin nagy részét pedig eladták. Bár mezőkovácsházi lakcímmel rendelkeznek, nem éltek a városban.

A bérelt autóban töltötték az éjszakákat, és az útjukba eső hajléktalan szállókon, illetve ismerősöknél tisztálkodtak. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint az elmúlt hónapokban megfordultak Kecskeméten, Hajdúszoboszlón, Dunaföldváron, Nyíregyházán, Debrecenben, Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Szegeden, és több Békés megyei városban (Békésen, Békéscsabán, Szeghalmon, Orosházán, Gyulán). Az általuk elkövetett lopások száma százas nagyságrendű lehet.

Gyulán egy éjszaka szolgálatot teljesítő járőr páros figyelt fel rájuk. A várost járták, amikor megláttak egy álló autót, amelynek egy pillanatra felvillant az egyik lámpája, de nem indult el. Igazoltatták a benne ülő férfit, aki azt állította, hogy egyedül van. Elszámoltatásakor azonban kiderült, hogy ez nem igaz, társa a rendőrök érkezésekor rejtőzött el az utastérben. Elszámoltatásukkor a kocsiban az egyenruhások több olyan eszközt is találtak, amelyeket üzemanyaglopáshoz használtak. A párost előállították, kihallgatták és lopás miatt büntetőeljárást indítottak ellenük.

Jelenleg előzetes letartóztatásban vannak. A Gyulai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya vizsgálja, hogy hány autóst károsítottak meg, és összesen mennyi üzemanyagot loptak el, illetve értékesítettek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!