Az Audi felkészíti nemzetközi termelési hálózatát a jövő mobilitására: A brüsszeli telephelyen 2018-ban megkezdődik az Audi első tisztán elektromos meghajtású SUV modelljének sorozatgyártása. A gyár emellett egy saját akkumulátor-gyártással is bővül. Az eddig Belgiumban készülő Audi A1 modell gyártását a vállalat a spanyol Martorellbe helyezi át, míg a jelenleg Spanyolországban gyártott Q3 a jövőben a győri gyártósorokról gördül majd le.

Az Audi Brüsszel gyártja 2018-tól a négykarikás márka első elektromos SUV modelljét a teljes világpiac számára. A 2015-ben az IAA-n bemutatott Audi e-tron quattro koncepcióautó alapján pontos képet alkothatunk a szériagyártásba kerülő autóról. A sportos SUV az Audi Q5 és Q7 közé illeszkedik a termékpalettán. A nagy hatótávolságú akkumulátorral és három elektromotorral felszerelt Audi e-tron modell a sportosság, menetdinamika és hatékonyság magas fokát kínálja. A több mint 500 kilométeres hatótávolság és a gyors feltöltés lehetősége biztosítják a mindennapi használhatóságot. A brüsszeli gyár ezen felül egy saját akkumulátor-gyártással is bővül. A belga telephely ezáltal a Volkswagen-konszern központi gyára lesz az elektromobilitás tekintetében.

Az átstrukturálás eredményeként az eddig Brüsszelben gyártott Audi A1 modell a jövőben a spanyol Martorellben készül, ahol a Seat gyárral közös telken, de attól fizikailag külön üzemben gyárt autókat az Audi. A győri Audi Hungaria átveszi az ez idáig Spanyolországban gyártott Q3 gyártását. A magyar telephelyen immár négy Audi-modell gördül le a gyártósorokról: az Audi A3 Limousine, az Audi A3 Cabriolet, valamint az Audi TT Coupé és az Audi TT Roadster.

„Új modellünkként köszöntjük az Audi Q3-t Győrben“, mondta Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. „Ez a döntés is igazolja az Audi Hungaria kompetenciáit és teljesítőképességét, valamint Magyarország, mint gyártó telephely versenyképességét. A Q3-mal egy új modell költözik az Audi Hungaria járműgyárába, amely Győrből kerül a világ piacaira. Magasan képzett munkatársainkkal már alig várjuk az új magyar Audi-modell gyártásának elindítását.“

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!