Anthony Jannarelly formatervező a W Motorsnál áll alkalmazásban, de most úgy döntött, hogy most a saját elképzelései szerint rajzol egy sportkocsit. Az eredmény a Jannarelly Design-1 lett, amely nem csak megjelenésében, technikájában is a klasszikus irányt követi.

Acélcsövekből szerkesztették a térvázat, amelyre szénszálerősítésű műanyag karosszériát építenek. A motor a Nissantól vásárolt 3,5 literes V6-os, amelyet alaphelyzetben gyári állapotában, 304 lóerős teljesítménnyel építenek be – meglepetésre nem a hosszú orrba, hanem az ülések mögé. A saját tömeg mindössze 710 kg, úgyhogy már ez is izgalmasnak ígérkezik, és akkor még nem is beszéltünk az erőforráshoz elérhető számos teljesítménynövelő megoldásról.

A váltó hatfokozatú, kézi kapcsolású, a sperrdifi széria, a 100 km/órás tempót 4 másodperc alatt éri el a Jannarelly Design-1 a számítások szerint. Három hónapon belül kerékre állítják a prototípust, 2016 nyarán kezdik meg a 30 autós limitált széria gyártását – a gyorsaságához és exkluzivitásához képest nem is drága, 55 ezer dollár, azaz 15,8 millió Ft lesz a vételár.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!