Amikor a Lancia márka dominálta a Rali-világbajnokságot, a vásárlók a Delta HF Integrale modellek vásárlását követően élvezhették a száguldás örömét. Ennek megfelelően mára vagy drágák, vagy szinte reménytelenül széthajtottak ezek az autók, amelyekből jó, ha egy-két hírmondó maradt.

De úgy tűnik, van remény arra, hogy a következő generációk is megtapasztalhatják majd a száguldó kocka szépségét, hiszen ha most előkerült egy 50 km-t futott példány, akkor egészen biztosan számíthatunk még néhány meglepetésre. A Silverstone Auctions február 21-22-én megrendezésre kerülő árverésén lesz majd az egyik fénypont az itt látható autó, amely egy 1992-ben gyártott, az 5. Rali-vb címet ünneplő Evoluzione szériába tartozó, Martini-dekorációval rendelkező példány.

A 400 darabos szériából ez volt a 124. példány, amelyhez természetesen teljes dokumentációt is adnak, és még a gyári szerszámkészlete is teljes. Az elmúlt 22 évben ellenőrzött körülmények között tárolták az autót, amelyet azért az árverés előtt menetkész állapotba hoztak – a motortérben a 2,0 literes, 210 lóerő teljesítményű 16 szelepes turbómotor dolgozik, amellyel kapcsolatban arra kell figyelnie a reménybeli vásárlónak, hogy az még bejáratós.

Egyébként nem valószínű, hogy olyan sokat mennek majd az autóval, a becsült 90-110 ezer fontos (37,8-46,2 millió Ft) leütési ár azt valószínűsíti, hogy ez a Lancia Delta HF Integrale Evoluzione továbbra is egy garázs féltve őrzött kincse lesz majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!