Gumifa Kecskeméten

2016. február 10. (szerda) H. I. /baon.hu

Bár a karácsonyt már messze magunk mögött hagytuk, van, aki azért mostanság is kedvet kap a fadíszítéshez. Kecskeméten, a Széchenyivárosban a dekoráció igencsak szélsőséges példájával találkoztunk: közel harminc kerékpár külső gumit hajigáltak fel egy fára.
  • A+
  • A-
  • P
  • @>
  • |<

Gumiabrancsokkal dobáltak tele egy fát Kecskeméten, a Március 15. utcán, de a sajátos díszekből pár darab más fákra is jutott - az esetre a baon.hu egyik olvasója hívta fel figyelmet. Azt nem sikerült kiderítenünk, mikor történt mindez. Egy fiatalember azt mondta, ő szinte mindennap arra jár, de pénteken még nem látta, szóval biztos a hétvégén zajlott le az akció. Egy közelben lakó idősebb férfi viszont állította, legalább három hete így néz ki a fa.
- Valaki unalmában vagy némi alkohol hatására csinálhatta, de biztos nem nappal - mondta az úr, aki aztán meglehetősen sarkosan meg is fogalmazta, szerinte milyen büntetést érdemelne az illető (inkább nem idézzük). Hozzátette, a környékbeliek írtak egy levelet az önkormányzatnak az ügyben, de választ nem kaptak.


Fotók: Hraskó István Fotók: Hraskó István
A fa mellett egy szelektív hulladékgyűjtő sziget van, volt olyan járókelő, aki úgy vélte: a kukák mellé vitte ki valaki a már nem használható rengeteg abroncsot, aztán mások részegen jó viccnek találták, hogy a fára dobálják őket. A gumis fáról Tigyi Márton, a VG Kft. városüzemeltetési részlegvezetője is tőlünk értesült. Mint elmondta, a cég intézkedik az ügyben, és munkatársaik leszedik az abroncsokat az ágakról. Kijelentette: a kerékpár- és autóabroncs nem veszélyes hulladék, de semmi esetre sem a szelektív hulladékgyűjtőknél lehet lerakni.

Más fára cipőket dobálnak, de annak megvan a hagyománya

A kecskeméti Vasútkert egyik tölgyfájának is sajátos dekorációja van, azon cipők lógnak. A széchenyivárositól ez mégis eltérő eset, mert itt - véleményünk szerint - mára már elfogadott hagyományról van szó. Ezt a fát a helyi gördeszkások díszítették fel sok év alatt, és az ágakról lógó szakadt, lyukas dorkók szimbolikusan kifejezik a deszkások közötti összetartozást.
A cipők légkábelre vagy fára dobálása egyébként a világ sok országában elterjedt. Sokak szerint az amerikaiak kezdték el, a motivációk az ottani városi legendák szerint sokrétűek lehetnek: a fellógatott csukák a bandák területeinek határait jelölik, vagy megmutatják a bennfenteseknek, hol lehet drogot kapni. De olyat is olvasni, hogy a fiatalok a cipő felhajításával ünneplik meg a nyári szünet kezdetét, vagy adják hírül szüzességük elvesztését, szakításukat, a katonák így jelzik új állomáshelyre telepítésüket, leszerelésüket, a házasságra készülők egy korszak lezárását, a bandatagok pedig elhunyt társukra emlékeznek ily módon.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!

Tetszett a cikk? Ossza meg! Facebook Twitter

Ajánlott cikkek

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Gumifa Kecskeméten

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X

Hozzászólások –

eddig 0 hozzászólás érkezett
HOZZÁSZÓLOK

Hozzászólok a cikkhez

A cikkhez csak bejelentkezett olvasóink szólhatnak hozzá.  Miért kell regisztrálnom? Bejelentkezek | Regisztrálok

Miért kell regisztrálnom?

X
Olvasóink fáradhatatlan aktivitásának köszönhetően az elmúlt évek során a megye meghatározó fórumává váltunk,
ahol cikkeink kapcsán értékes viták, párbeszédek alakultak ki. Ahogy e fórum résztvevőinek száma egyre növekedett,
sajnos a komoly hozzászólások közé egyre gyakrabban keveredtek céltalan, romboló beírások. Ezért éreztük úgy,
hogy eljött az ideje annak, hogy a kommentelés lehetőségét regisztrációhoz kössük, kiszűrve az értelmes fórumozást
zavaró tartalmakat. A regisztrációt ugyanakkor a korábbinál lényegesen egyszerűbbé tettük: elég csak nevet,
fehasználói nevet és emailt megadni. Reméljük olvasóink is úgy gondolják, hogy megéri megtenni ezt az egyszeri és
egyszerű lépést azért, hogy barátságosabb közegben, értelmesebb mederben folytatódhassék a párbeszéd.
(Ha problémája akad a regisztrációval vagy a hozzászólás új módjával, "hozzászólás" tárggyal írjon levelet a info@automotor.hu címre.)

Aktuális: 2016/16-os számunkból

Autó-Motor aktuális címlap
  • Extra: Bud Spencer filmjárművei
  • Vezettük: Audi Q2, Kia Niro, Alfa Romeo Giulia, Honda NSX, Yamaha XSR900
  • Teszt: Fiat Tipo 1.4, Ford Focus RS
  • Tanácsadó: Defektjavítás
  • Használt: Kozmetikai teendők eladás előtt
Autómotor Piactér