A Qoros márka jelenti az első olyan kínai próbálkozást, amikor kifejezetten az itteni igényekre fejlesztenek autókat – ehhez olyan nagy nevek segítségét is igénybe vették, mint a Magna Steyr, TRW, Continental, Bosch, Valeo.

Egy könnyen alakítható alapot készítettek, amire rögtön három autót is felépítettek: egy ferde hátú kompakt, egy öszvér és egy szabadidő-autó alkotja majd a kezdeti választékot, ahogy azt az első vázlatok alapján meg tudjuk állapítani. Fél évente jelentkeznek majd egy-egy új típussal, de ezt nem tudjuk, meddig tartják majd ezt a megfeszítő iramot – igaz, ebben hibrid és akkumulátoros-elektromos modellek is benne vannak. Először a négyajtós kompaktot lehet majd megvásárolni, Kínában és Európában egyaránt 2013 vége előtt elérhetőek lesznek az autók – addigra már túl lesz az autó a hivatalos EuroNCAP törésteszten. A Qoros márka számára felépített új kínai üzem kapacitása 150 000 autó, amelyet több lépcsőben egészen 450 000-ig lehet növelni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!