Még júliusban bejelentette a Tata a földgázas Nano CNG emax-ot, de azt csak most, a forgalmazás megindulásával egy időben részletezték. A legfontosabb, hogy mivel Indiában csak néhány helyen lehet földgázat tankolni, csak a következő négy körzetben lehet megvásárolni ezt a modellt: Delhi, Gujarat, Maharastra és Lucknow.

A 624 köbcentis, kéthengeres motor teljesítménye benzinnel 38, földgázzal 33 lóerő, a maximális nyomaték 51 és 45 Nm. Némi teljesítményvesztést kell tehát elfogadnia azoknak, akik igazán takarékosan akarnak autózni, hiszen földgázzal üzemeltetve 2,8 l/100 km a szabványos átlaga az autónak, amivel India legtakarékosabb járműve az újdonság. A mérnökök úgy oldották meg a földgáz-üzemet, hogy ha nagy gázt ad a sofőr, a motor automatikusan visszakapcsol benzin-üzemre, de gombnyomásra is bármikor lehet váltani az üzemanyagok között. A 4 liter térfogatú földgáz tartályt a vezetőülés alá építették be, tehát a hátsó ülés ledöntésével elérhető 80 literes csomagtér megmarad. A benzin-üzem 375 km-es hatótávolságához további 150 km-t ad hozzá a CNG tank. A Tata Nano CNG emax alapváltozatának ára 885 000 forint, a gazdagon felszerelt modell 975 000 forintnak megfelelő rúpiába kerül.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!