Bő fél évszázaddal ezelőtt abba bukott bele a német Borgward autógyár, hogy túlságosan jó autókat készített. Egészen pontosan méretéhez képest túlságosan sok pénzt költött fejlesztésre, a cég hitelezői nem nézték jó szemmel a költekezést, csődvédelem alá került a cég, majd pár évvel később megszűnt.

Most, 54 évvel később a cégalapító unokája és befektetők szeretnék újjáéleszteni a márkát, az első életjel a Genfi Autószalonon volt, ahol egy veterán Isabella kupét állítottak ki, a Frankfurti Autószalonon már a sorozatgyártáshoz közeli új Borgward szabadidő-autót láthatjuk majd. Erről jelenleg annyit tudni, hogy a kínai Foton cégcsoport segítségével fejlesztik, ott fogják majd gyártani az autót majd 2016-tól.

Einar Hareide, a Saab egykori vezető formatervezője felelős a formáért, amiből eddig hivatalosan csak egy csomagtérfedél-részletet villantottak. Nemhivatalosan már a végéhez közeledik a fejlesztés, a teljesen álcázott karosszériával rendelkező prototípusokat Európa-szerte lefényképezték már.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!