Gregory Brundy vállalkozóként sok mindennel foglalkozik, de leginkább az autóiparban érdekelt: Szentpéterváron van autókereskedése. És most már autógyárosnak is nevezheti magát, hiszen az elképzelései alapján a munkatársai soha nem létezett Volgát építettek.

Korábban már készült az M21-es típusból kupé Oroszországban, de akkor igazi sportkocsit készítettek BMW alapokon. Brundy út sokkal inkább egy kényelmes kupét akart magának, kiindulási alapnak egy Peugeot 407 Coupét választottak.

Ezen kicserélték a karosszériát, egy kicsit át kellett alakítani az arányokat is az első tengely előtt lévő V6-os motor miatt, oldalnézetben úgy tűnik, mintha mindkét tengely hátracsúszott volna egy keveset. A technikához nem nyúltak, ahogy a belső teret is változatlanul vették át, hiába a bordó szín, furcsán hat a műanyag belső az orosz kupéban.

A vezetési élmény állítólag nem sokkal marad el az eredeti 407-es kupétól, ahhoz képest mindössze 128 kg-mal magasabb a saját tömeg, ami a teljesen fémből készített karosszéria ismeretében egészen jó érték. Az egyedi, Gregory”s Car Limited Edition 1/1 névre hallgató alkotásért egyébként negyedmillió eurót, 75 millió forintot kértek – ennek ellenére gyorsan gazdára talált. És egészen biztos, hogy nem készítenek még egyet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!