Noha alig két éve van a piacon a Ford Escape (mifelénk Kuga) néven forgalmazott szabadidő-autója, az lassan már kiérdemli majd a „legtöbb visszahívással rendelkező autó” nem éppen vonzó címét. Most éppen az okozza a problémát, hogy a benzinpumpa akár menet közben is képes megállni, ami bizony az autó mozgásképtelenségét eredményezheti – akár az autóút belső sávjában is. A hibás nikkel-bevonattal ellátott benzinpumpákat pontosan 12 205 darab Ford Escape SUV és Lincoln MKZ limuzinnál cserélik majd ki, mielőtt még bajt okoznának.

A Lincoln MKC szabadidő-autónál egy konstrukciós hiba miatt kellett visszahívást elrendelni, az alig pár hónapja forgalmazott 2015-ös modellnél rossz helyre tették a motorindító gombot, amelyet a vezető – vagy épp az utas – akaratlanul is megnyomhat, amikor a középső érintőképernyőt kezeli. Ezzel kapcsolatban nem az a baj, hogy ilyenkor leáll a motor, hanem az, hogy gyújtás híján bizony a passzív biztonsági eszközök – légzsák – se működnek, így ha netán a hirtelen megálló autóba egy másik, figyelmetlen autós beleszalad, annak súlyos sérülés lehet a vége. A Ford konszern egyelőre nem tud ilyenről, de jobb félni, mint megijedni alapon kicseréli az érintőképernyőtől balra elhelyezett gombsort. Eredetileg úgy volt, hogy az automatikus váltót vezérlő kapcsolók voltak fent, a motorindító gomb volt a legalsó, a javított modellben legfelülre kerül a motorindító gomb, így legfeljebb a váltóvezérlésbe tud belenyúlni majd az ember, ha félrebök – de ilyenkor a vezérlőelektronika nem feltétlen hajtja végre az utasítást, például nem hagyja, hogy az R kapcsoló megnyomására előrehaladás közben rükvercbe kapcsoljon a váltó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!