A HTA (Hungarian Tire Association) a közeljövőben nemcsak az állami, hanem külső szervezetekkel (például: OBB, GRSP Magyarország Egyesület, MABISZ) is együtt kíván működni, valamint közlekedésbiztonsági kampány indítását tervezi – tudtuk meg Morenth Péter ügyvezető elnöktől.

A hét nagy hazai gumiabroncs importőr és gyártó (Apollo-Vredestein, Bridgestone, Continental, Goodyear, Hankook, Michelin, Pirelli) szövetségeként létrejött HTA elsődleges célja a biztonságos autózás elősegítése. A hazai autósok közül sokan sajnos még mindig nem szentelnek elég figyelmet az abroncsok állapotának (légnyomás, kopottság, stb.) és a szezonális cserének.

A HTA távlati céljai között szerepel a megfelelő kormányzati és jogi egyeztetéseket követően egy magas szintű, országosan elfogadott gumiabroncs szerviz minősítési rendszer bevezetése is. Megtudtuk ezen kívül, hogy a tavaly első félévi hazai adatokhoz képest az idei személygépjármű abroncspiac 10,1%-kal esett vissza, míg a teherabroncs szegmens némileg emelkedett.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!