Miközben az egész autós világ a Detroiti Autószalonra figyel, a dél-koreai Ssangyong szép csendesen bemutatta legújabb típusát, a Tivoli elnevezésű kompakt szabadidő-autót. Pedig ezzel (is) szeretnék meghódítani majd az észak-amerikai piacot, csak épp még nem árulták el a márka új nevét (az USA-ban végzett közvélemény-kutatás szerint kínainak gondolják a Ssangyong nevet, ezért nem bíznak benne), így még nem mutatták meg az ottani vásárlóknak az újdonságot.

Teljesen új fejlesztésű alapra építették fel a jelenlegi legkisebb modelljüknél, a Korando-nál 20 centivel rövidebb járművet, amelynél a markáns megjelenés mellett az is fontos szempont volt, hogy a legújabb divatnak megfelelően akár kétszínű fényezéssel is jól nézzen ki. A 4,2 méteres hosszhoz kategóriájának legnagyobb, 1,795 mm-es szélessége tartozik, ami szintén szerepet játszik abban, hogy szintén kategóriaelső, 423 literes a csomagtér alaphelyzetben – három golfzsákot is lehet itt szállítani. Ha bővítésre van szükség, a padlóba lehet eltüntetni a hátsó padot.

Van olyan fejegység a kínálatban, amelyet felkészítették a legújabb kütyükkel való együttműködésre, és a fekete- vagy bézs belső hangulat mellett piros műszerfal is kérhető – itt nem csak a bőrkárpit piros, mint a Korando esetén. Kezdetben csak új fejlesztésű, 1,6 literes 126 lóerős négyhengeres benzinmotorral lehet majd megvásárolni a Ssangyong Tivolit, váltóból 6 fokozatú, kézi kapcsolású vagy új fejlesztésű 6 fokozatú automata választható. Később, mire a típus megérkezik Európába, már ennek turbós változata és egy 1,6 literes turbódízel is elérhető lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!