Miután a BMW konszern nemrég megvásárolta a VDL Nedcar üzemet, nem csak a gyár átépítése indult meg, de egy különleges projektet is útjára indítottak – hiszen fontosnak tartják a múltra való emlékezést is.

1959 és 1966 között a J.J. Molenaar”s Car Companies nevű Mini forgalmazó több mint 4000 példányt szerelt össze Amersfoort városában. A németek egyszerűen ezen autók közül egyet akartak vásárolni, és szerencséjük volt, hiszen rögtön a legelső, Hollandiában összeszerelt Minihez jutottak hozzá.

Persze az autó állapota nem valami fényes, de hát egy 1500 fős üzemnek nem okozhat gondot a megfelelő szakemberek kiválasztása. Egy öt fős csapat fogja végezni a felújítást, egy karosszérialakatos, egy hegesztő, egy fényező, egy motorszerelő és egy projektmenedzser dolgozik majd az autón, amelyet az utolsó csavarig felújítanak majd. Időtervet nem közöltek, de valószínűleg az új generációs Mini sorozatgyártásának megindulására kényelmesen végeznek majd a munkával.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!