A negyvenes évek végén Gabriel Voisin készítette el a kevés anyagból gyártható mikroautót, amely azonban egy francia gyártó fantáziáját se mozgatta meg. Azonban a barcelonai Autonacional S.A. megvásárolta a linceszet, és 1953-ban piacra dobta a Biscútert, amelyet papucsnak becéztek az emberek.

Még mikroautó-szempontból nézve is nagyon egyszerű volt a konstrukció: az alu-karosszériába szerelt 197 köbcentis 1 hengeres motor csak a jobb első kerekeket hajtja, lassításra motorféket illetve kábeles, a hátsó kerekekre ható féket lehetett használni.

Ennél sokkal igényesebb lesz a feltámadó mikroautó, amelyen már évek óta dolgozik Isaac Walls. Egyelőre nem tudni, mikor valósulhat meg az ez alkalommal zárható karosszériával és elektromos hajtással elképzelt jármű, de legalább elkészültek a számítógépes látványtervek. Ha minden jól megy, jövőre indulhat egy életnagyságú modell építése, és talán 2015-ben már elkészülhet a működőképes Biscúter prototípus is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!