Félmillió magyar Mercedes készült

2016. február 17. (szerda)

A kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban 2012. március 29-i megnyitása óta immár 500.000 gépjármű készült.
  • A+
  • A-
  • P
  • @>
  • |<

Az 500.000-dik Kecskeméten gyártott autó, egy kozmoszfekete színű Mercedes-Benz CLA modell, ami magyar tulajdonoshoz kerül. „A termelési jubileum a több mint 4.000 dolgozónk közös sikere. Felkészült szakembereink, elkötelezett munkatársaink segítségével csúcsminőségű gépkocsikat állítunk elő. A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár sikeres csapatának és termékeinek köszönhetően a jövőben is rendkívül jó kilátásokkal rendelkezik. További fejlesztéseket tervezünk. Jelenleg is zajlik egy 15 millió eurós beruházásunk, melynek keretében új innovatív logisztikai koncepciót vezetünk be és bővítjük logisztikai csarnokunkat” - hangsúlyozta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2016. január 1-jével kinevezett gyárigazgatója. Wolff köszönetet mondott továbbá a Mercedes-Benz Gyár munkatársainak, beszállítóiknak, partnereinek a politika és a közigazgatás területéről, a helyi társadalmi szervezeteknek, és kiváltképp Kecskemét városának a folyamatos és konstruktív együttműködésért.


A Mercedes-Benz nemzetközi sikeréhez a kecskeméti gyár nagymértékben hozzájárul a B-osztály, a CLA, és a CLA-Shooting Brake modellek gyártásával, melyek közül kettő (CLA és CLA Shooting Brake) pedig kizárólag Kecskeméten készül a világ valamennyi piaca számára. A kompaktautók továbbra is sikeresek a Mercedes-Benznél: januárban 45.840 ügyfél döntött A- vagy B-osztályos Mercedes-Benz, CLA, CLA Shooting Brake vagy GLA vásárlása mellett. Ezáltal az előző év azonos időszakához viszonyított eladások 35,9%-kal emelkedtek. Előző évben 25,8 %–kal növekedett világszerte a kompaktmodellek eladása, amely összesen 582.531 jármű eladását jelenti.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a kecskeméti gyárból a világ több mint 180 országába eljutnak a Mercedes-Benz jövőbe mutató autói. Köztük Magyarországon is kiemelkedően népszerűek ezek a modellek, évről évre egyre több hazai vásárló választja őket. Rendkívüli öröm számomra, hogy az 500.000-dik Magyarországon gyártott Mercedes-Benz is hazai vásárlóhoz került - ezzel is öregbítve ennek a világszínvonalú magyar gyártású autónak a hírnevét az országhatáron belül", mondta Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezetője.

„A magyarországi gyár – a rastatti testvérgyárral együttműködve – nagymértékben hozzájárul a kompaktautó szegmens növekedéséhez. A CLA és a CLA Shooting Brake modelleket kizárólag Kecskeméten gyártjuk a világ valamennyi piacára”- nyilatkozta Markus Schäfer, az igazgatótanács termelésért és ellátási láncért felelős tagja.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!

Tetszett a cikk? Ossza meg! Facebook Twitter

Ajánlott cikkek

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Félmillió magyar Mercedes készült

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X

Hozzászólások –

eddig 0 hozzászólás érkezett
HOZZÁSZÓLOK

Hozzászólok a cikkhez

A cikkhez csak bejelentkezett olvasóink szólhatnak hozzá.  Miért kell regisztrálnom? Bejelentkezek | Regisztrálok

Miért kell regisztrálnom?

X
Olvasóink fáradhatatlan aktivitásának köszönhetően az elmúlt évek során a megye meghatározó fórumává váltunk,
ahol cikkeink kapcsán értékes viták, párbeszédek alakultak ki. Ahogy e fórum résztvevőinek száma egyre növekedett,
sajnos a komoly hozzászólások közé egyre gyakrabban keveredtek céltalan, romboló beírások. Ezért éreztük úgy,
hogy eljött az ideje annak, hogy a kommentelés lehetőségét regisztrációhoz kössük, kiszűrve az értelmes fórumozást
zavaró tartalmakat. A regisztrációt ugyanakkor a korábbinál lényegesen egyszerűbbé tettük: elég csak nevet,
fehasználói nevet és emailt megadni. Reméljük olvasóink is úgy gondolják, hogy megéri megtenni ezt az egyszeri és
egyszerű lépést azért, hogy barátságosabb közegben, értelmesebb mederben folytatódhassék a párbeszéd.
(Ha problémája akad a regisztrációval vagy a hozzászólás új módjával, "hozzászólás" tárggyal írjon levelet a info@automotor.hu címre.)

Aktuális: 2016/16-os számunkból

Autó-Motor aktuális címlap
  • Extra: Bud Spencer filmjárművei
  • Vezettük: Audi Q2, Kia Niro, Alfa Romeo Giulia, Honda NSX, Yamaha XSR900
  • Teszt: Fiat Tipo 1.4, Ford Focus RS
  • Tanácsadó: Defektjavítás
  • Használt: Kozmetikai teendők eladás előtt
Autómotor Piactér