A francia Kollé karosszériaépítő vállalkozás egyik profilja a kommunális szektor kiszolgálása, azon belül is az utcai szemétgyűjtők kiürítéséhez/szűk helyeken való szállításhoz készítették a korábbi Logan pickupból a billenős változatokat. Annak az autónak a gyártását befejezték, és nem is lesz utóda (dupla fülkés Duster pickupot készít a Dacia), de nem akarnak lemondani a vásárlókról, ezért saját maguk elkészítették a Dokker alapú pickupot.

Levágják a dobozos haszonjármű tetejének hátsó részét, megskalpolják a hátsó ajtókat, kap egy hátfalat a fülke, a raktérbe meg egy hidraulikusan billenő, többféle kialakítású bélés kerülhet. Van olyan, amiből könnyen kihullik az ömlesztett rakomány, de van olyan, ahol a lehető legnagyobb hasznos térfogatot alakították ki.

Műszakilag nincs változás a kiindulási alapot jelentő Dacia Dokker haszonjárműhöz képest, és Franciaországban egyszerűen a márkakereskedésekben lehet megrendelni a speciális kivitelt, azaz gyári támogatást/garanciát élvez a Kollé által készített pickup.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!