Új buszokkal, átépített megállókkal, jobb utastájékoztatással fejlődik a soproni közösségi közlekedés Új buszokkal, átépített megállókkal, jobb utastájékoztatással fejlődik a soproni közösségi közlekedés

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kisalföld Volán Zrt. közös tömegközlekedés fejlesztési projektje a végéhez közeledik. A fejlesztés részeként az érintett vonalak mentén elhelyezkedő autóbusz megállókban digitális utastájékoztató kijelzőket telepítenek a város több pontján.

Ezek segítségével az utasok tájékozódhatnak a járművek aktuális helyzetéről, érkezési időpontjáról, a pontos időről, sőt, lehetővé válik akár a diszpécser hangjának közvetítése is rendkívüli forgalmi helyzetekben. A vakok és gyengénlátók számára távirányító segítségével hangos utastájékoztatást biztosít éjszakai üzemmódban is. Ezeken szívül szintén tíz darab, jegy és bérletértékesítő automatát is üzembe helyeznek, melyek négy nyelven tudják az utazóközönséget szolgálni, és bankkártyás fizetésre is lehetőséget adnak.

Oszlopok mutatják majd a várakozási időt, hallás- és látássérültek is informálódhatnak majd Oszlopok mutatják majd a várakozási időt, hallás- és látássérültek is informálódhatnak majd

Az autóbuszokba GPS alapú forgalomirányításhoz és a fedélzeti audiovizuális utastájékoztatáshoz alkalmas rendszert telepítettek, 5 darab járművön automatikusan működő utasszámláló berendezés is felszerelésre került. 7 darab lámpavezérlő központ körzetében az autóbuszok számára „zöld jel” kérés valósul meg elsőbbséget biztosítva a közösségi közlekedésnek. A város területén húsz autóbusz öblöt építenek a hozzájuk tartozó buszvárókkal. A fejlesztésekről a www.sopronibusz.hu oldalon lehet többet megtudni.