A brazil törvények változása, amely a forgalomba helyezéshez két légzsák és blokkolásgátló meglétét teszik szükségessé, nem csak a Volkswagen Kombi néven mostanáig futó farmotoros busz végét jelentették, de a Fiat Uno is búcsúzik. Az olaszok stílszerűen teszik mindezt, a Mille nevű autó búcsúszériáját Mille Grazie, azaz ezer köszönet névre keresztelték.

Pontosan kétezer darab készül a limitált szériából, amibe tényleg mindent belezsúfolnak, ami csak elérhető az autóhoz, és még azt is megfejelik némi extra dekorációval. Említést érdemlő felszerelések: légkondicionáló, elektromos első ablakemelők, szervokormány, hátsó ablaktörlő, két hátsó fejtámla (ötszemélyes az autó), központi zár…

A karosszériát kifejezetten ehhez a limitált szériához kikevert Aquarema nevű metálzöld színre fényezik, a kerékjáratokba speciális 13 colos könnyűfém felnik kerülnek, fekete betétesek a lámpák, krómvégződést kap a kipufogó. Bent fekete a tetőkárpit, sportpedálokat tapos a vezető,  mélynyomós CD-s rádiót kap a középkonzol. A küszöbborításon, a rendszámkereten és a C oszlopon olvasható a Grazie Mille név/logó, a műszerfal közepén pedig ott az autó sorszámát is tartalmazó jelvény.

Műszakilag nincs változás a normál Fiat Mille típushoz képest, az 1,0 literes négyhengeres teljesítménye benzinnel 65, alkohollal 66 lóerő. Az alaposan felextrázott Fiat Uno búcsúszéria ára 31 200 real, azaz 2,85 millió Ft – a fapados Mille (amíg még kapható volt) 22 540 realba (2 millió Ft) került.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!