Noha jelenleg tetszhalott állapotban vegetál a Saab márka és a Trollhättani autógyár, a színfalak mögött igenis komoly munka folyik, négy új autón dolgoznak a mérnökök, amelyek a tervek szerint 2017-ben kerülnek sorozatgyártásba.

A P4 Väst rádiócsatorna riportjában az üzleti terv néhány részletét is elárulta a NEVS konzorcium, ebből az is kiderült, hogy négy új autót – köztük három SUV lesz – autót mutatnak be 2017-ben. És ha ezek elég meggyőzőek lesznek, még az is lehet, hogy a Saab márkanév használati jogát birtokló hadiipari vállalat újra megengedi az autógyárnak a név használatát, de könnyen lehet, hogy a NEVS-nek új márkát kell majd kitalálnia.

Érdekes módon továbbra is ragaszkodnak az utolsó Saab 9-3-ashoz (2002 volt a bemutató éve), amelyet azonban csak villanymotoros hajtással kínálnak majd, ellenben a négy új modell hagyományos belső égésű motorokkal is elérhető lesz majd, ezek alatt már az új Epsilon padlólemez rejtőzik, amely alkalmas nagy méretű akkumulátor-telepek elhelyezésére is. Egy kompakt szabadidő-autó lesz a belépőmodell, amely fölött egy középkategóriás ferdehátú, egy középkategóriás öszvér és egy nagy méretű szabadidő-autó helyezkedik majd el.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!