A román Ghe-O Motors eddig speciális terepjárókat készített jellemzően egy-két fő részére, amivel mondjuk a tűzoltók el tudtak jutni a nehezen megközelíthető helyeken lévő tüzekhez. Most azonban egy olyan járművet készítettek, amivel már embereket is lehet menteni, hiszen a sofőr mellett 10-en utazhatnak még a Rescue nevű típus belsejében.

Minden terepen és minden időjárási körülmények között járóképesnek ígérik a négy hatalmas ballongumin gördülő járművet, amelyet úgy alakítottak ki, hogy egyenletesen oszlik el a tömeg a négy saroknál. Némi kompromisszumot jelent a használatnál, hogy 2,7 méter a szélesség, azaz közúti forgalomban csak túlméretes járműként vehet részt a Ghe-O Rescue, amelyet benzines – 340 vagy 500 LE – vagy dízel – 218 vagy 304 LE – motorral lehet kérni. Katonai felhasználásra kérhető extra elektromágneses és vízvédelem is az erőforrások számára.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!