Noha lassan már a 2014-es modellév is elkezdődik, a Citroën most mutatta be a C-Zero elektromos mini 2013-as változatát, amelynél a változatlan külső megjelenés jelentős műszaki változtatásokat takar.

Persze ezek nem nyilvánvalóak, hiszen a hajtómotor csúcsteljesítménye változatlanul 66 lóerő, ellenben nőtt a maximális nyomaték, az eddigi 180 Nm helyett már 196 Nm-t tud a hátsó kerekeket hajtó elektromotor. Teljesen új a padló alatt elhelyezett lítium-ion akkumulátor telep, az eddigi 88 helyett 80 cellát tartalmaz, ez, és a technológiaváltás miatt 55 kg-mal csökken a tömeg.

Új az autóhoz mellékelt töltőkábel, amely immár automatikusan az elektromos csatlakozás áramerősségéhez igazítja a töltést, 14 A-os csatlakozással 6 óra, 8 A-os csatlakozással 11 óra a teljesen lemerült akku feltöltésének időszükséglete. A szabványos hatótávolság változatlanul 150 km, a végsebesség továbbra is számítógéppel korlátozott 130 km/óra. Németországban változatlan a megújult Citroën C-Zero vételára.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!