Először fordult elő a BMW Csoportnál, hogy egy év alatt több, mint 2 millió járművet értékesítettek, és ezt úgy érték el, hogy a Mini modellváltása miatt a brit leányvállalat nem rekord évet zárt – igaz az értékesítés szempontjából nem teljes hónapnak számító decemberben értékesítési csúcsot döntöttek 36 773 példánnyal.

Akár hiszik, akár nem, ez még nem a különleges X6 belseje, ez egy Akár hiszik, akár nem, ez még nem a különleges X6 belseje, ez egy “hétköznapi” változat

Magyarországon 2014-ben rekord éve volt a bajor márkának, az 1736 autó 22 százalékos növekedés, a Mini 115 darabos értékesítése is 26 százalékos bővülés – a teljes autópiac 20,2 százalékot bővült tavaly a 2013-ashoz képest. Hazánkban is az európai trendnek megfelelően egyre több kombit értékesítenek, a 3-as GT kifejezetten népszerű flottaautó. Áprilisban megnyitott Budapesten a világ első Mini Bárja, novemberben megérkezett az i almárka hazánkba, az első megrendelők már decemberben átvehették autóikat.

A BMW nem aggódik a vetélytársak megjelenése miatt A BMW nem aggódik a vetélytársak megjelenése miatt

BMW modellmix Magyarországon

(2014, részlet) 1-es 156 db (+9%) 3-as 435 db (+25 %) 4-es 100 db 5-ös 404 db (+23%) X3 152 db (+9%) X4 42 db X5 252 db (+15%)

A tempó idén se lassul, sőt, igazi modelloffenzívába kezdett a gyár. Az első három hónapban a következő újdonságok jelennek meg a szalonokban: X5 M és X6 M, 2-as Active Tourer összkerékhajtással, 2-es kabrió, Mini John Cooper Works, 6-os frissítés, 1-es frissítés. Nem szabad megfeledkezni a korábban már leleplezett új 7-esről, a 3-as frissítés hamarosan hivatalos lesz, ősszel pedig az 5-ös új generációját is megismerhetjük majd. De ez még csak a jövő, akit a jelen érdekel, annak az új X6-ossal tudnak szolgálni.

Egy turbóval is remekül muzsikál a 3,0 literes dízel Egy turbóval is remekül muzsikál a 3,0 literes dízel

A magasan futó és meredeken emelkedő övvonalat már több karaktervonallal kombinálják, amelyek a szemet rávezetik a domborodó hátsóra, ahol határozott éleket is látunk. Aki a gyárinál maszkulinabb megjelenésre vágyik, annak az M Performance, vagy a Pure Extravagance csomag áll a rendelkezésére. Előbbinél a sportosabb, utóbbinál az exkluzív dekorációt helyezik előtérbe. Szóval ahogy eddig, úgy a jövőben is mindent megtesz annak érdekében a BMW, hogy a kedves ügyfél az ízlésének megfelelő szabadidő-kupét állítsa össze, csak aztán győzze kiegyenlíteni a számlát…

X4, X6 - fedezzen fel 5 különbséget! X4, X6 – fedezzen fel 5 különbséget!

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!