Alapból 457 lóerős a C 63 AMG Coupé, de 487 lóerővel is kérhető Alapból 457 lóerős a C 63 AMG Coupé, de 487 lóerővel is kérhető

Időszerű volt már a Mercedes C 63 AMG Coupé bejelentése, hiszen külön-külön már ismertük az autó alkatrészcsoportjait, csak azok összefésülése volt hátra.

A 6,2 literes V8-as szívómotor alapváltozatban 457 lóerős, nyomatéka 600 Nm. A kupé karosszériát 4,5 másodperc alatt katapultálja 100 km/órás sebességre, a száguldásnak 250 km/óránál szab határt az elektronika. Akinek ez nem elég, választhatja az AMG Development Package-et, amelynél 487 lóerőre emelkedik a motor teljesítménye, a 100-as sprint csak 4,4 másodpercig tart, és az elektronika egészen 280 km/óráig engedi az autót.

A kormány mögötti füleket pöckölve lehet manuálisan beleszólni a váltásokba A kormány mögötti füleket pöckölve lehet manuálisan beleszólni a váltásokba

A hétfokozatú, dupla kuplungos AMG Speedshift váltó üzemmódjait az SLS AMG-ből kölcsönzött forgókapcsolóval lehet váltogatni, a fokozatok közül a kormány mögött elhelyezett fülekkel választhatunk. Az autó megjelenését módosító spoilerkészlet részben annak köszönhető, hogy szélesebb nyomtávú felfüggesztéseket kap az AMG változat. Júliusban kezdik a C 63 AMG Coupé kiszállítását.