Kunming városában egy olyan útszakaszon, ahol már korábban is panaszkodtak a lakók a száguldozó újgazdagokra, tragikus baleset történt. A 28 éves Tao Lung épp 200 km/órás tempó felett száguldott egy társával együtt, amikor egy az útra felhajtó autó miatt korrigálnia kellett, és elveszítette uralmát autója, egy 495 lóerős Jaguar F-Type V8 S felett.

Lung nekihajtott a padkának, majd egy fának csapódott autója, amely során kiesett az autóból, és a vele versenyző ismerőse pedig áthajtott rajta. A fiatalember azonnal belehalt a sérüléseibe, de az volt a legfurcsább, hogy a helyszínre kiérkező rendőrök nem takarták le a fiatalember holttestét, azt több mint egy órán keresztül az aszfalton hagyták elrettentésül, csak az után hagyták, hogy egy halottasautóba tegyék, miután már az autójának a maradványait is eltávolították.

A lakók egyébként korábban már többször panaszkodtak a hatóságoknál a versenyző fiatal újgazdagokra, de a rendőrök semmi érdemi intézkedést nem tettek, hiszen befolyásos emberek leszármazottairól volt szó. Kínában évente mintegy 220 000 ember hal meg közlekedési balesetben, ami a világ közúti haláleseteinek a negyedét jelenti. Úgy tűnik, legalábbis Kunming városának rendőrsége most elrettentéssel próbál hatni a száguldozókra. Kérdés, lesz-e hatása a taktikának…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!