Az ipar minden területére kiterjed a dél-koreai Samsung konszern tevékenysége, és egyszer már szerencsét próbáltak az autógyártással is, az 1990-ben alapított Samsung Motors nevű céget azonban idő közben eladták a Renault-Nissan cégnek.

Azonban most több olyan szabadalmat nyújtott be a Samsung elektronikai üzletága, amelyeket kifejezetten elektromos és hibrid autóknál való alkalmazásra szánnak. A dél-koreaiak azonban sietnek hozzátenni, egyelőre nem áll szándékukban visszatérni az autógyártás területére, épp csak olyan „alapkutatásról” van szó ez esetben, amely ahhoz kell, hogy ha mégis úgy döntenek, ne a nulláról kelljen kezdeni a munkát. A Samsung jelenleg beszállítóként van jelen az autóiparban, több gyártónak is szállít lítium-ion akkumulátorokat; az okostelefonok, táblagépek és televíziók terén tapasztalható forgalom-megtorpanás miatt most a a többi üzletágát igyekszik erősíteni a cég.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!