A Frankfurt-Hahn repülőtér a fapados járatokra specializálódott, és az elmúlt időszakban megszaporodott a parkolókban végleg elhagyott autók száma. Május 9-én 13 autót árvereztek el, amelyeket egyszerűen otthagytak tulajdonosaik, és a parkolási költség már meghaladta azok értékét.

Valószínűleg ez utóbbi volt az oka annak, hogy egyik jármű tulajdonosa se reagált a repülőtér levélben történt megkeresésére, miszerint a parkolási díj megfizetése után visszakaphatják autóikat. Hat hónap türelmi idő után a járművek a repülőtér tulajdonába kerültek, de a papírokról a vásárlóknak kell gondoskodniuk – a német hivatalban 60 eurós költséggel állítják ki az új, a vásárló nevére szóló forgalmit. Valószínűleg a legtöbb esetben alkatrészként hasznosítják majd az autókat, amelyek között többségben voltak a jobbkormányos változatok.

A kikiáltási ár minden esetben 100 euró volt, a legtöbbet, 850 eurót (+ árverési díj) és E46-os BMW 323-asért fizettek, összesen 4040 euró bevétele lett a repülőtérnek. Ez természetesen nem fedezi az elmaradt parkolási díjakat, de mintegy háromszorosa annak, amit az autók roncstelepre szállításával kerestek volna. Mintegy 150 érdeklődő jelent meg az árverésen, közülük 30-an licitáltak, és alig 15 perc alatt az összes autó új gazdára talált.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!