November 9-én, internetes aukción értékesíti a Volo Auto Museum azt a páncélozott Rolls-Royce limuzint, amely Diana walesi hercegnőt és férjét, Károly herceget szállított első, az Egyesült Államokban tett hivatalos látogatásuk alkalmával.

Az autót kifejezetten azért tartotta a brit nagykövetség, hogy a királyi család és egyéb magas rangú vendégek látogatásakor megfelelő szállítóeszközzel rendelkezzen. Ennek érdekében az egyébként széria-állapotúnak tűnő Rolls-Royce-ot páncélozták, a szélvédőüveg 1 inch, azaz 2,54 centi vastag, és önmagában 300 kg-ot nyom. Golyóállóak az oldalablakok, a hátsó szélvédő is, légzáró az utastér. A hiánytalan dokumentáció szerint három év alatt, több mint 200 000 dollár befektetéssel páncélozták az autót.

Igazán értéknövelő tényezőnek az a menetkönyv számít, amelyben az autó összes hivatalos bevetése szerepel, innen tudni, hogy a trónörökös pár is ezt az autót használta 1985 novemberében. A Berman Museum of History 2 millió dollárra becsüli az autó értékét, az internetes árverésen nem lesz minimálár. A befolyó összeg egy részét a Children with Cancer UK alapítványnak utalják majd át, ezt a szervezetet 1988-ban hívta életre Diana hercegnő. Az árverésről további információkat és egyéb eladó tárgyakat a www.volocars.com weboldalon találják meg az érdeklődők.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!