Nagyon nem úgy alakulnak a dolgok a Caterham háza táján, ahogy azt a tulajdonos, Tony Fernandes elképzelte, ezért most úgy döntött, hogy megszabadul az egész csomagtól. Az autógyár, a műszaki fejlesztésekkel foglalkozó cég és a Formula-1-es istálló egyben eladó, a hírek szerint 350 millió fontos (közel 131 milliárd Ft) kikiáltási áron.

A maláj The Edge üzleti magazin értesülései szerint a Közel-Keleten próbál meg vásárlót találni ennek az üzleti érdekeltségének Tony Fernandes, aki a szezon előtt kijelentette, hogy ha idén se szállít értékelhető eredményeket a Formula-1-es csapat, akkor felhagy annak finanszírozásával. Egy másik fontos, a Caterhammel kapcsolatos hír volt pár hónappal ezelőtt, hogy a hírek szerint a Renault kiszállt abból a projektből, aminek egy középmotoros sportkocsi lett volna az eredménye. Emellett a legutóbbi ötlet, az AeroSeven elnevezésű autó se kerülhet abban a formában sorozatgyártásra, ahogy azt megismertük, az ügyfelek visszajelzései alapján komolyan át kell alakítani a konstrukciót. Tony Fernandes 2011. április 27-én vásárolta meg a Caterhamet a Corven nevű pénzügyi befektetőtől.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!