Alig nevezték ki Hollandia királyának Vilmos Alexandert, máris felkerült az internetre egy olyan Volvo, amelyet még koronahercegként használt. Valószínűleg a mostani felhajtást akarja kihasználni az eladó, hiszen 40 000 eurós indulóárat adott meg az internetes árverésen.

A Volvo S80 T6 történetéről annyi ismert, hogy 2008 március 10 és 2009 szeptember 10 között volt Vilmos Alexander és Maxima személyes használatú autója. Egy márkakereskedésben vásárolta meg azt a mostani eladó 28 500 km-rel, és most kicsivel több, mint 47 000 km-en áll a számláló.

Az autó egyébként különleges darab, hiszen a holland királyi család számára fenntartott Koninklijk Blau, azaz királykék színű a karosszériája. A jobb első sárvédőn egy gomb alatt ott a zászlótartó, és az első ülésekre nem reagál az öv bekapcsolását figyelő rendszer, ami különleges gyári átalakítás, hiszen ezt még a márkakereskedők se tudják kikötni a Volvók esetén – valószínűleg az mögötte a logika, hogy az elöl utazó sofőr/testőr vész esetén gyorsan ki/be tudjon ugrani.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!