Két tömött teherautóval érkeztek a MOTE adományozói tegnap a Tűzoltó utcai Gyermekklinikához. Az egy hónapos gyűjtőakció több száz embert – klubtagot, támogatót és partnercéget – mozgatott meg. A tizenkét országos gyűjtőponthoz kizárólag tárgyadományt várt a szervezet. „Sok baráti társaság és partnercég is segített, a MOTE pedig a decemberi tagsági díjakat teljes egészében a kórháznak ajánlotta fel” – mondta Biró Gellért, a MOTE elnöke.

A tavalyi év után idén is erre a kórházra esett a választásuk, ugyanis itt kezelik az ország minden második leukémiás, illetve daganatos beteg gyermekét, azaz annyit, amennyit az ország összes többi onkológiai központjában együttvéve. – Adományainkkal szebbé tehetjük az ott kezelt gyermekek karácsonyát és könnyebbé tehetjük számukra és a velük ott tartózkodó szüleik számára az intézményben eltöltött napokat – tette hozzá Biró Gellért.

A két megpakolt teherautó két mikrosütőt, egy hűtőszekrényt, egy televíziót, vendégágyakat, sok játékot és könyvet, a Medicor orvostechnikai eszközöket gyártó cég jóvoltából pedig, egy közel félmillió forintos betegőrző monitort is el tudott szállítani. A MOTE idei felhívásához a Corsa Club Hungary is csatlakozott.

Az adománygyűjtő akciót a 89.5 Music FM is támogatta: az általuk összegyűjtött felajánlásokat Szalay Balázs, az Opel Dakar Team pilótája vitte el autójával a gyerekeknek. 

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!