Az Egyesült Államokban egyre többen szeretnének olyan autót maguknak, amely egy ma már legendásnak számító autó formájával rendelkezik, de a legújabb, megbízható technika dolgozik benne. Az ilyen vásárlókra számít az Equus cég, amelynek legújabb alkotása a Bass770 nevű kupé.

Az autó orrán a Chrysler hatvanas-hetvenes évek fordulóin gyártott autóinak vonását ismerhetjük fel, a középső rész már egyértelműen az első generációs Mustang Fastback karosszériáját idézi, a hátsó résznél a Shelby autói adták az inspirációt. Hát hol marad a General Motors? – kérdezheti az ember. Ők a technikát adták.

Az Equus szakemberei teljesen egyedi, alumínium térvázzal indították a munkát, amelyet aztán szép lassan megtöltöttek. A motortérbe a kompresszoros feltöltésű, 6,2 literes small-block kerül 640 lóerő/819 Nm teljesítménnyel, ezzel egy, a hátsó tengelyre szerelt hatfokozatú, dupla kuplungos váltónak kell megküzdenie. A 100 km/órás sebességet mindössze 3,4 másodperc alatt futja meg az Equus Bass770, csúcssebessége 320 km/óra.

De nem csak a gyorsulás átlag feletti, a lassulás is az a Brembo-tól vásárolt karbon-kerámia rendszer miatt. A Corvette-ből nem csak a motort, de az állítható lengéscsillapítást is átvették, így nem csak egyenes vonalban mozog sportosan a kupé, de kanyargós úton is. Az alapár egyébként negyedmillió dollár, aki egyedi kialakításra vágyik, annak 300 000 dollárt kell fizetnie – de ezért a pénzért már nem csak a színt és a kárpitot, de a technikát is a kedves ügyfél kívánságának megfelelően alakítják ki.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!