Úgy látszik, Kínában valaki szó szerint vette a kormányzat törekvését, miszerint több zöld autót szeretnének látni az utakon. Bár ők inkább a hibrid- és elektromos járművekre gondoltak, nem a sorsukra hagyott, aztán a természet által visszahódított kocsikra.

Nemrég már beszámoltunk egy Audi A5-ösről, amely szép lassan eltűnik a növényzetben, érdekes módon az itt látható kisbusz is Chengdu városában lett magára hagyva. A lakók elmondása szerint több mint egy éve állították le az autót a parkolóban, amelyben egy bokor ideális táptalajra nyert.

A rendőrség némi küzdelem után kiszabadította a rendszámtáblát, amely alapján gyorsan megindították a hatósági eljárást, és azonnal elindították a jármű elszállítását. Az ezzel megbízott sofőr a maga részéről épp csak annyira nyeste meg a bozótot, hogy fel tudja emelni az első tengelyt, így az épp akkor úton lévő emberek rácsodálkozhattak a guruló bokorra. A lakók egyébként már többször beszóltak a rendőrségnek, hogy sorsára hagytak egy autót a ház előtti parkolóban, de csak most mozgósította magát a szerv. Jobb későn, mint soha.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!