A 2001-ben alapított IAT Automotive Technologies nevű beszállítócég új partnereket akar szerezni magának a Pekingi Autószalonon, ezért szüksége volt valamire, amiért a potenciális ügyfelek benéznek a standjára. Brutális megjelenésű szabadidő-autót választottak erre a célra, amelyet Alte-nek kereszteltek el.

A Lamborghini már évek óta bizonyítja nekünk, hogy olyan egyszerű geometriai forma, mint a háromszög segítségével is lehet izgalmas megjelenésű formát alkotni. Azonban amíg az olaszok lapos szuperautókat készítenek ennek segítségével, az IAT háznyi méretű autót készített, és talán egy kicsit túlságosan is következetesen alkalmazták a háromszögeket.

A sajtófotókat nem Európában készítették, hanem a rengeteg kínai szellemváros egyikében, amelyet történetesen úgy építettek fel, mintha Párizs egy kerülete lenne – az egyik képen olvasható bányászváros felirat árulkodik a legjobban. Az IAT-nek egyébként nem áll szándékában az Alte megvalósítása, az kifejezetten vevőcsalogatónak készült, még a technikáját se részletezik.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!