A második generációnál még másfél évig kellett várnia a vásárlóknak a kombi karosszériára, a Škoda Superb aktuális nemzedékénél már alig fél évre rövidül az eltérés – júniusban megérkeznek Magyarországra az első limuzinok, és még az ősszel ott lesznek a kereskedésekben a Combi-k is.

A második generációnál az eladások mintegy harmada lett a kombi, azaz 2010 januárja óta mintegy 200 000 ember döntött úgy, hogy a megkérdőjelezhető szépségű kombilimuzin helyett inkább a harmonikus formájú befejezést választja. A harmadik generációnál már nincs ilyen kényszer, már a ferdehátú Superb megjelenése is kifejezetten sportos, a kombinak meg jót tett, hogy széles hátsó lámpákat kapott. A Frankfurti Autószalonra ígért közönségpremier előtt nem sokat tudunk meg a raktérről, például fénykép nincs, csak annyi, hogy alaphelyzetben 660 literes a raktér (ez 27 literrel több a korábbinál) és a hátsó ülés ledöntését követően 1950 literes raktér jön létre. A Škoda Superb Combi ugyanazokkal a motorokkal és extrákkal lesz választható, mint a limuzin, amelynek árait már megtalálják a Škoda Magyarország weboldalán, a konfigurátorban.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!