Noha a hétvégén tartják csak a zárófutamot a DTM bajnokságban, az Audi már megnyerte az idei bajnokságot. Nem is várják a hivatalos díjkiosztót, már el is készítették azt az autót, amivel erre a győzelemre emlékeznek: Audi A5 DTM Champion.

Németországban 1900 eurót számolnak fel a csomagért, amelyért cserébe 20 colos felniket, a csomagtérfedélre helyezett spoilert, alumínium(nak látszó) tükörházakat és alig észrevehető matrica-dekort kap. Ha azt vesszük, hogy normál esetben a felnikért többet kell ennél fizetni, jó ár érték arányról beszélhetünk. Ami egy kicsit illúzióromboló, hogy akár a 170 lóerős, 2,0 literes dízelmotorral is választható az autó, amivel nem is annyira sportos, sokkal inkább takarékos az élmény. Aki legalább néhanapján szeretné sportosan vezetni autóját, az kérheti a 3,0 literes, 245 lóerős dízelt, vagy a 2,0 literes, 225 lóerős benzines turbót, netán a 272 lóerős, kompresszoros 3,0 literes V6-ost.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!