Április 16-án, Miskolcon rendezik meg a harmadik Bosch Elektromobil versenyt Április 16-án, Miskolcon rendezik meg a harmadik Bosch Elektromobil versenyt

A tavasz beköszöntével szinte már menetrendszerű, hogy az ország összes műszaki karán mérnökhallgatók százai tesztelik, tuningolják az elmúlt hónapok során megtervezett és megépített járműveiket. Az április 16-án, Miskolcon megrendezésre kerülő harmadik Bosch Elektromobil versenyen induló járműveket már sok helyen tesztelik.

„Nagy öröm számunkra, hogy a tavaszi versenyünkre jelentkezők lelkesedése töretlen, mely azt bizonyítja, hogy az egyetemekkel való együttműködéseink gyümölcsözőek, a hallgatók pedig olyan megmérettetésekre vágynak, melyek meghatározó élményekkel gazdagítják, és hosszú távon motiválják, felkészítik őket későbbi mérnök pályájukra.” – mondta el Horváth Attila, a Robert Bosch Power Tool Kft. gyárigazgatója. Miskolc belvárosában, a Görgey út mentén nagyszabású program keretében zajlik majd az egész napos verseny, mellyel a szervezők egyik fő célja, hogy rendhagyó módon szóljanak az új generáció tagjaihoz, felszínre hozzák kreativitásukat, és újító ötleteiket.

Általában a felkészülést követően, a helyszínen is van mit szerelni Általában a felkészülést követően, a helyszínen is van mit szerelni

A nemzetközi mezőny közel 100 csapatában gőzerővel folynak az utolsó simítások. Kollégiumi pincékben, családi házak és felkészítő tanárok garázsaiban, éjjel- nappal épülnek az egyelőre titkos innovációs receptek alapján tervezett járgányok. Annyit sikerült megtudnunk, hogy vannak, akik először indulnak a versenyen és a szakmai megmérettetésen túl nagyszerű próbatételnek tartják a csapatmunkában való együttműködés és a szponzorkeresés kihívásait is. Van csapat, mely a hajtáshoz várja a fogastárcsákat, vagy szponzort keres, épp a fékkel áll hadilábon; olyanok is vannak, akik a LED lámpák felszerelésével és az utolsó „kozmetikázással” foglalkoznak, és akadnak olyanok is, akik a verseny pilótáit fogták fogyókúrára. Egy biztos: három hét múlva kiderül, hogy kinek sikerül legjobb Elektromobilokat tervezni.