A rajongóknak a Subaru BRZ gyárilag tuningolt változata volt az utolsó szalmaszál, miután a Toyota bejelentette, hogy nem készít turbófeltöltős vagy kabrió GT 86-ost. Azt remélték, hogy a Subaru igenis hajlandó lesz ilyesmire, ismerve a Subaru Tecnica International korábbi munkáit.

Azonban csalódniuk kellett, a Fuji Speedwayen augusztus 6-án (8.6.) megrendezett 86 Festival-on bemutatkozott a Subaru BRZ ts és ts GT Pack. Ezek az autók a gyárinál keményebb beállítással rendelkező, versenypályán nagyobb tempót ígérő felfüggesztést kapnak.

Az eltérés, hogy a ts esetén a karosszéria változása mindössze az első ködlámpa környékére korlátozódik, a ts GT Pack ezen felül már spoilereket, feketére fényezett könnyűfém felniket, és ami talán a legfontosabb, extra oldaltartást nyújtó Recaro kagylóüléseket is kap. A hírek szerint egyébként a ts csomag csak Japánban lesz elérhető a Subaru BRZ-hez, de nem lehet kizárni, hogy később – akár a gyári tartozékok között – mifelénk is megtalálhatóak lesznek majd a változások.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!