Palo Alto a kaliforniai Szilíciumvölgy egyik leggazdagabb települése, például itt van a székhelye a Tesla Motorsnak is, de rengeteg informatikai-elektronikai cég is működtet itt irodát/fejlesztőközpontot.

A legutóbbi ülésén a Palo Alto Városi Tanács mind a 9 tagja megszavazta azt az előterjesztést, miszerint a jövőben csak olyan házakat lehet majd építeni a településen, amelyek már fel vannak készítve egy elektromos autó töltőberendezés fogadására, vagy már eleve ilyennel tervezik őket. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy az arrafelé megszokott, 110 V-os hálózat mellett kell építeni egy 240 V-os áramkört is, amelyre aztán már csak egyszerűen rá kell kötni a töltőberendezést. A számítások szerint ez ebben a formában 200 dollárral növeli a házak építési költségét, ellenben egy utólagos átalakítás több ezer dolláros költségével. Ezen kívül lényegesen leegyszerűsítik az elektromos töltőpontok létesítésének engedélyezési folyamatát is. A cél az elektromos töltő-infrastruktúra fejlesztésének segítsége bürokratikus eszközökkel, tehát pénz költése nélkül.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!