A Los Angelesi Autószalon alkalmából meghirdetett „2025 rendőrautója” formatervezési pályázatra a Mercedes az Ener-G-Force nevű alkotással nevezett be, nem véletlenül, hiszen az autó civil változatát tanulmányként ki is állítják.

A fényhíd és a fekete-fehér fényezés nélkül is elég ütős a jármű megjelenése, amit a Mercedes Advanced Design Centerében készítettek Kaliforniában. Az a nem titkolt célja az autónak, hogy megmutassa a G-osztályhoz szokott vásárlóközönségnek, a jövőben milyen autóra számíthatnak, ha abbahagyják az 1979 óta gyártott ős-terepjáró gyártását.

Az Ener-G-Force tanulmányautó esetén olyan tüzelőanyagcellás energiaellátást álmodtak meg, amelyik a tetőn elhelyezett tartályokból újrahasznosított vizet bont hidrogénné és oxigénné, majd előbbiből áramot termel, amit a négy kerékagy-elektromotor hasznosít. Nem épp a legjobb hatásfokú a rendszer, de hát a papír sok mindent elbír.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!