Igen nagy váltást jelent a Cadillac vásárlóközönségének, hogy immár nem egy full-size méretű autó a márka csúcsmodellje, persze az Opel Insignia által is használt padlólemezre felépített XTS-re se lehet azt mondani, hogy kicsi, de azért nem teljes méretű.

Amíg azonban a magánvásárlók viszonylag könnyen túlteszik magukat ezen, az autók átépítésére szakosodott vállalkozásokat meg kell győzni a változás előnyeiről. Ezért a Cadillac most új szolgáltatással áll ezek rendelkezésére, és egyben bemutatta a bérkocsisoknak szánt változatot is. A Cadillac XTS Livery Sedan kifejezetten arra a célra készült, hogy üzletembereket fuvarozzanak vele, ennek megfelelően ott van a fedélzeten a fejtámlákba épített kijelzővel rendelkező hátsó szórakoztató rendszer, és a normál változattól eltérően hátsó légrugózást is kap.

Ezen kívül azt is megmutatta a Cadillac, milyen nyújtott limuzint és temetői pompakocsit lehet építeni az XTS alapján. Azt azonban fontosnak tartotta megjegyezni, hogy utóbbi átalakítások nem a gyárban történnek, hanem külső partnereknél. Nekik újfajta tanácsadó-szolgálattal áll a rendelkezésükre, a mérnökök például megmondják, az adott méretű nyújtást megfelelőnek találják-e, vagy hogy milyen további erősítéseket javasolnak a karosszéria átépítésekor. A forma kialakítását minden esetben a külső karosszériaépítőkre bízzák.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!