Alaposan átalakítja a Toyota két közepes méretű, alvázas terepjárójának megjelenését, a Toyota Landcruiser és a Lexus GX esetén is igazából csak a kocsi orrával játszottak a formatervezők.

A nálunk is elérhető Toyota modell teljesen új fényszórókat kap, ahol a LED-es nappali menetfény a megnövelt méretű hűtőrács mellett nyúlik lefelé, miután bumeráng alakúvá rajzolták át a fényszórókat. A Lexus változatnál a döbbenetes formájú, és jelen esetben döbbenetes méretű homokóra-hűtőrácsot helyezték el az eddig egész civil megjelenésű terepjáró orrán.

Az utastérben a legújabb generációs infotainment fejegységek illetve az új megjelenésű klímakonzol jelenti a változást, illetve holttér-figyelő segéd is van a fedélzeten – és ez egyben a hátsó keresztező forgalmat (kiparkolás) is tudja figyelni. A Lexus GX alapváltozata egyébként közel tíz százalékkal lett olcsóbb a modellfrissítés után, a csúcsmodell a gazdagabb alapfelszerelés miatt kicsivel drágult. Egyelőre nem tudjuk, a Toyota Landcruiser árazását hogyan érinti a változás.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!