A prémium gumiabroncsgyártó Hankook Tire vezetősége és a magyar kormány közös rendezvényen jelentette be az újabb 313 millió eurós bővítést, amely a Hankook rácalmási gyárának harmadik beruházási fázisát jelenti. Ezzel a Hankook magyarországi beruházásainak összértéke meghaladja a 880 millió eurót. Az építési munkálatok 2013 júliusában kezdődnek; az új egységben várhatóan 2014 közepén indul majd a gyártás, 2015-re pedig eléri teljes kapacitását.

Az új üzem jelentősen megnöveli a magyarországi gyártóbázis termelési volumenét amely évi 17 millió abroncs gyártását teszi lehetővé. A bővítés során közvetlenül újabb 950 munkahely jön majd létre. 2007-es megnyitása óta a Hankook ultramodern rácalmási üzeme már több tíz millió gumiabroncsot termelt. A gyár kapacitása szilárdan és dinamikusan növekszik: míg 2010-ben 6 millió abroncsot termelésére volt képes, 2011-ben az össztermelés elérte a 9 millió abroncsot, amely 2012-ben már évi 12 millió abroncsra emelkedett.

A vállalat rácalmási gyára jelenleg személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt abroncsokat számos különböző specifikációban. A személygépkocsik számára gyártott radiál abroncsok (PCR) és az ultranagy teljesítményű (UHP) abroncsok gyártása teszi ki a rácalmási üzem termelésének legnagyobb részét, elsősorban annak köszönhetően, hogy a Hankook magas termékminőségének elismertsége megnövekedett Európa-szerte. A vállalat első gyári szerelésű abroncsait a gyárból közvetlenül a Volkswagen-csoport, a Hyundai és a KIA európai gyáraiba szállítják, amely a Hankook termékeinek kiváló minőségét bizonyítja. Az év folyamán várhatóan további első gyári felszerelési (OE) együttműködések kezdődnek majd prémium gyártókkal.

– Örömmel jelentjük ma be, hogy magyarországi gyáregységünk harmadik bővítési üteme veszi kezdetét – mondta Suh Seung-Hwa, a Hankook Tire globális elnök-vezérigazgatója. – Mint magyarországi nagyberuházó, és mint az európai autóipar jelentős piaci szereplője, a Hankook elkötelezett amellett, hogy folyamatos beruházásaival és ultramodern abroncstechnológiák alkalmazásával megfeleljen az abroncsai iránti növekvő európai kereslet elvárásainak – tette hozzá a cég első embere. 

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!