A Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n a Mercedes prezentációja közben használták fel a híres Che Guevara fotót, annyi különbséggel, hogy a sapkára a Mercedes csillagot helyezték. A képet akkor mutatták, amikor Dieter Zetsche a következőket mondta: „egy iparágban, amely már több mint 100 éve ad el autókat, néhány kolléga még mindig azt gondolja, hogy az autómegosztás kommunizmus. Ha ez így van, akkor ”Viva la Revolucion!””

A 35 perces előadásnak ez az egy pillanata elég volt ahhoz, hogy többek között a kubai bevándorlók is megsértődjenek, arról nem is beszélve, hogy a forradalmár később kivégzéseket is elrendelt. A Mercedes legkésőbb akkor jött rá, mekkora tévedést követett el, amikor a közösségi oldalakon nem csak tiltakozó hozzászólásokat kapott, de külön csoportok is alakultak, hogy bojkottálják a márkát. Nem biztos, hogy az utólagos bocsánatkéréssel megússzák a dolgot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!