A Renault elismerte, hogy tévesen vádolta ipari kémkedéssel három vezető beosztású alkalmazottját. Mindez az után történt, hogy a hatóságok nem találtak semmilyen terhelő bizonyítékot a felfüggesztett munkavállalók ellen.

Ezt követően rendkívüli igazgatótanácsi ülést tartott a Renault, amelyet követően egy közleményt adtak ki, miszerint Carlos Ghosn és Patrick Pelata egyaránt őszinte elnézést kérnek a három alkalmazottól, akiket hamisan vádoltak meg. Mindent megtesznek majd azért, hogy helyreállítsák a vádlottak jó hírnevét, és azt is elismerték, hogy az érintettek családjai is sokat szenvedtek az utóbbi hónapokban. Ghosn és Pelata személyesen fog találkozni a hamisan vádolt alkalmazottakkal, hogy a kompenzációról beszéljenek.

Nem ússza meg olcsón a Renault, Michel Balthazard, az Advanced Engineering területért felelős alelnök például már harminc éve dolgozott a cégnek, amikor egy ismeretlen ember értesülésére alapozva, különösebb vizsgálat nélkül meghurcolták. Sorstársai, Bertrand Rochette és Matthieu Tenenbaum szintén hosszú évek óta álltak a Renault alkalmazásában.

A közleményben a Renault azt is mondja, hogy számár az ügy nem zárult le, elindított egy vizsgálatot, hogy kiderítse, ki szivárogtat ki információkat a cégtől, és addig nem nyugszanak, amíg meg nem találják a felelőst. Ezen kívül a biztonsági főnököt, Dominique Gevrey-t kirúgták, mert megalapozatlanul hozott intézkedéseket, amikor tudomást szerzett a kémkedésről. A cégben tulajdonos francia állam se marad tétlen, Jean-Claude Marin párizsi ügyész bűnszövetkezetben elkövetett csalás vádjával eljárás indított Gevrey ellen. Ő nem akarja elárulni, kinek adták át az információért fizetett 250 000 eurót.