Továbbra se lesz a kínálatban BMW M7-es, azonban ahogy azt a német weboldal konfigurátorának apró hibája miatt (az M760Li képét mutatta egy V8-as változat összeállításánál) megtudtuk, a jövőre bemutatkozó, V12-es motorral szerelt csúcsmodell M760Li névre hallgat, tehát rögtön a sportos megjelenéssel és a nyújtott tengelytávolsággal jön.

Az igazán nagy újdonság az lesz, hogy ezúttal ugyanazt a 6,75 literes V12-est kapja a BMW 7-es sorozat is, amint amit a Rolls-Royce Ghost használ, de csak csökkentett teljesítménnyel, kicsivel 600 lóerő alá lövik be a csúcsmodelljüket a bajorok. A negyedik negyedévben kerül majd a kereskedésekbe az autó, alaphangon 140 000 eurós áron, és akkor még szó nincs extrákról vagy épp Individual belsőről.

De jövőre nem csak fölfelé, lefelé is kibővítik a 7-es sorozat kínálatát. Azon a kínai weboldalon, ahol az autók fogyasztását teszik közzé, már szerepel a 730Li (Kínában csak nyújtott tengelytávolsággal kapható az autó), amelybe 2,0 literes, 4 hengeres kerül 252 lóerős teljesítménnyel, és márciustól már kapható is lesz. Ez egyébként annyiból nem újdonság, hogy a 740e névre hallgató, hálózatról tölthető hibrid esetén is ezt a belső égésű motor, épp csak kihagyják a 8 fokozatú váltóba behajtó villanymotort és az azt ellátó akkumulátor-telepet az autóból.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!