A Bentley indította a pert, amelynek a végén egy floridai bíró azt a döntést hozta, hogy nem csak a Bentley másolatok gyártása, de azok ügyfelek megrendelésére történő összeszerelése is megsérti a szerzői jogokat.

A Bentley gyár ügyvédei a St. Petersburg városában működő Fugazzi Cars nevű céget (gyártó) és a Keeping It Real Auto Customizing (fényezés) nevű vállalkozást perelték be a jogaik megsértése miatt. Utóbbi a legérdekesebb, hiszen a második cég mindössze annyit csinált, hogy a Fugazzi Cars által a megrendelő kérésére összeszerelt autókat lefényezte – a Bentley ennek ellenére elkészült autónként több tízezer dolláros kártérítést kér tőlük is, mondván ők is részt vettek a másolat gyártásában. A Fugazzi Cars, amely lényegében ezen másolatok készítéséből él, tovább küzd igazáért, a Keeping It Real Auto Customizing tulajdonosa már csődvédelmet kért a cége ellen, mert se a további ügyvédi költségeket, se a kártérítést nem tudják fizetni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!