Kontinensünkön a vásárlók az ötajtós karosszériával vásárolják leginkább a Honda alsó-középkategóriás Civic típusát, de azért vannak olyan országok, köztük hazánk is, ahol a Törökországban gyártott lépcsős hátú változatot is forgalmazzák. Ez a kivitel sokkal népszerűbb az Egyesült Államokban, ahol egy villámfrissítést is végrehajtottak rajta, amely most megérkezett hozzánk is.

A változtatások jelentős része kozmetikai jellegű, kackiás kis króm bajuszt kanyarítottak a hűtőrácsba, és ezt egy emelettel lejjebb, a légbeömlőnél is megismétlik. Hátul lecserélték a lámpákat, eltűnt a csomagtér-fedélről a kissé furcsán ható fehér prizma, az új formájú és fényű világítótest sokkal sportosabb.

Bent új anyagokat talál az az ember a műszerfalon és a középkonzolon, aki képes a gombrengeteg mögé látni. Műszakilag nincs változás, az eddigi motorokkal-váltókkal folytatja tovább a Honda Civic Sedan, egyes piacokon gazdagabb lett a felszereltség, utóbbi változásokról hazánk kapcsán még nincs információnk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!