A Dacia Duster báját eddig az adta, hogy az a márkáról alkotott képnek tökéletesen megfelelt: igénytelen, egyszerű és strapabíró járműnek tűnt. Ennek azonban most vége, hiszen a Frankfurti Autószalonon bemutatkozó felfrissített változatnál már divatos az orr kialakítása, és benzines turbómotor is választható lesz.

A megjelenés módosításai csak a műanyag elemeket érintik, de az új, LED-es nappali menetfényt is tartalmazó (várhatóan feláras) fényszórókkal és az új rácsokkal azért elég zord a Duster orra. Oldalról nézve az új felnik illetve immár az autó nevét magukon viselő tetősínek jelentik az újdonságot, hátra már csak új lámpabetétek kerültek, no meg az autó presztízsét emelő króm kipufogó végződés.

Ez a Renault Duster jelenlegi műszerfala, ezt kaphatja meg a Dacia is Ez a Renault Duster jelenlegi műszerfala, ezt kaphatja meg a Dacia is

A legnagyobb változás a teljesen új műszerfal lesz, mármint nekünk, Dacia országoknak, várhatóan annyi fog történni, hogy a Renault Duster nagyságrendekkel jobb megjelenésű/minőségérzetű műszerfalát kapja meg a nálunk forgalmazott változat, annyi eltéréssel, hogy a legújabb navigáció/R-Link fejegység is választható lesz. Műszakilag is lesz újdonság, igaz ez még csak félhivatalos: a most is választható erőforrások mellé csúcsmotorként megérkezik az egyterűekből már ismert 1,2 literes benzines turbómotor, annak is Energy változata, 125 lóerővel. Többet majd a Frankfurti Autószalonon esedékes leleplezés után tudunk majd mondani/mutatni a Dacia Dusterről.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!