Petrány Máté és Nagy Attila a Jalopnik internetes magazinnak tudósítanak a Concorso dEleganza Villa dEste rendezvényről, és ott voltak a történések közepén, amikor egy 1929-es évjáratú Bentley 6 1/2 litres típusú autó kigyulladt.

Hatalmas lángokkal kezdett el égni az autó, amely a Ferrari szuperautók mellett volt kiállítva. Az árverést szervező (és ez okból felsorakoztatott gépeket prezentáló) RM Auctions szakemberei a 288 GTO-t és az F40-est gyorsan odébb gurították, de a tűz mellett álló Enzo Ferrarival meggyűlt a bajuk, de végül sikerült ezt is időben biztonságba helyezni.

A magyarok mindezt karnyújtásnyi távolságból nézték végig, hiszen a lángok keletkezésekor azonnal lezárták a környéket – ők pedig a kordonon belül maradtak. Az anyagi kár jelentős, hiszen a tűzben károsodott Bentley önmagában is jelentős értéket képvisel, de legalább a Ferrarikat sikerült megmenteni. Az eset pontos leírását angol nyelven és a többi képet megtalálják a Jalopnik weboldalon.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!